Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Nov '09 - + 0 - 0 Google lanceert Commerce Search


Google Commerce SearchInternetreus Google heeft alweer een nieuwe dienst op de wereld gezet. Ditmaal hoopt Google met de lancering van Commerce Search, een zoekdienst voor e-shops, een voet aan de grond te krijgen binnen de stijgende markt van online verkopen.


Google Commerce Search is echter niet goedkoop met een prijskaartje van minimaal $50.000 per jaar. De zoekgigant wijst er wel op dat bedrijven met webwinkels flink kunnen besparen op onder andere de infrastructuur en capaciteit, omdat de dienst draait op een datacentrum van Google en niet bij de gebruiker lokaal.

Commerce Search


Google zegt met Commerce Search bezoekers te kunnen transformeren in kopers. Dit onderbouwt het bedrijf met het feit dat bezoekers gemiddeld slechts acht seconden op een website blijven voordat ze besluiten of ze blijven of wegklikken. Een goed zoekprogramma voor de catalogus van een retailer moet gebruikers het gevoel geven op de juiste plaatst te zijn.

Spreiding inkomsten


Google ontwikkelt steeds meer producten om haar inkomsten te spreiden. Commerce Search is voorlopig het laatste voorbeeld om de op advertentiegebaseerde bedrijfsvoering uit te breiden naar technologieproducten voor zakelijke klanten. De advertentie-inkomsten waren in 2008 goed voor 97% van de totale omzet, echter zegt Google dat de cloud-gebaseerde oplossingen nu voor honderden miljoenen dollars aan inkomsten moeten gaan genereren.

Google laat in een reactie op een analist van Van Baker en Gartner weten, dat het bedrijf zich richt op de duizend grootste retailers in de VS en West-Europa. De eerste klant van Commerce Search is een feit, namelijk het schoenenmerk Birkenstock USA.

Bron: Telegraaf.nl
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->