Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Nov '09 - + 0 - 0 Google zet applicatiewinkel op voor Google Wave


Google WaveZoekgigant Google maakt bekend een applicatie winkel te gaan opzetten voor haar communicatieplatform Google Wave. Het gaat om een winkel waarin ontwikkelaars hun Wave-apps kunnen aanbieden. Anders dan de applicaties van de iPhone app store van Apple hoef je de applicaties niet te downloaden maar gebruik je ze online in je "wave".


Google Wave is een communicatieplatform dat mogelijkheden bevat voor chat, email, wiki's en sociale netwerken. Binnen een 'wave' kunnen meerdere mensen documenten, berichten foto's en andere media met elkaar delen en deze ook bewerken.

Applicaties in Google Wave


Momenteel is het mogelijk om binnen je "wave" applicaties te gebruiken, het gaat nu nog om bijvoorbeeld een preview-versie van applicaties als Google Maps of sudoku-spelletjes. Door het openen van een winkel maakt Google het aantrekkelijk om applicaties te gaan ontwikkelen, er kan dan immers geld mee verdient worden.

Google WaveApplication Programming Interface


Naast de applicatiewinkel zal Google ook een programma beschikbaar maken waarmee een applicatie ontwikkeld kan worden. Programmeurs kunnen hierin software ontwikkelen die ze vervolgens kunnen aanbieden in de applicatiewinkel.

Zie ook:
> HOT: Google Wave invites!
> Google Wave werkt al op iPhone en Android!
> Google Wave morgen beschikbaar
> Introductie Google Wave
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->