Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Okt '09 - + 0 - 0 Betalen met PayPal via Google Android


PayPal op Google AndroidVanaf heden is het mogelijk om via het mobiele besturingssysteem Google Android (onderlinge) betalingen te doen via PayPal. Hiervoor heeft het betaalbedrijf een speciale applicatie gelanceerd. Deze applicatie, die al in augustus werd aangekondigd, is tevens beschikbaar voor de iPhone van Apple.


PayPal maakt het voor de gebruikers mogelijk om via de mobiele telefoon betalingen te doen, het transactieoverzicht te bekijken of saldo-informatie te checken. PayPal lijkt hiermee te proberen om meer gebruikers voor zich te winnen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om geleend geld, direct via de mobiele telefoon terug te betalen. Mocht de ontvanger van het geld onverhoopt niet beschikken over een PayPal-account krijgt deze de mogelijkheid om een account aan te maken, om zo het geld te kunnen innen.

Screenshot PayPal Android


Mobiele toekomst


Jack Stephenson, topman van PayPal, geeft aan zwaar in te zetten op de mobiele technologie. De opkomst van smartphones als de iPhone en telefoons met Google Android hebben deze ontwikkeling mogelijk gemaakt. Met name het Open Source karakter van Google Android geeft PayPal een breed platform om de applicatie aan te bieden.

Gratis via Google Android Market


De PayPal applicatie is inmiddels gratis via de Google Android Market en de App Store te downloaden. Er circuleert ook een betaalde PayPal applicatie door de App store, die niet van PayPal afkomstig is. PayPal onderzoekt wie achter deze applicatie zit en overweegt juridische stappen tegen de makers.




Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->