Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Okt '09 - + 0 - 0 Google kocht Youtube voor 1 miljard 'teveel'


Google & YouTubeGoogle heeft bij de aankoop van Youtube, eind 2006, ongeveer 1 miljard dollar meer betaald dan dat YouTube op dat moment waard was. Eric Schmidt, Google's CEO, heeft tijdens een rechtzaak in het voorjaar van 2009 toegegeven dat hij hiervoor verantwoordelijk was. Dit blijkt uit documenten van de rechtbank.


De waarde van YouTube werd door Google op dat moment geschat op 600 tot 700 miljoen dollar. Schmidt heeft toen bij de raad van bestuur van Google het verzoek ingediend om een bod te doen wat 1 miljard dollar hoger lag. Hiermee hoopte Schmidt het proces te versnellen, waardoor concurrenten zoals Microsoft en Yahoo er niet vandoor gingen met Youtube. Schmidt verklaarde dit in een rechtzaak over auteursrechten met Viacom. De overname van Youtube heeft Google daardoor 1,65 miljard dollar gekost.

Google & Youtube


Opheldering


Hierdoor is er eindelijk opheldering ontstaan over het 'hoge' bod van Google. Twee jaar geleden riep de overname veel vragen op. Google zette door de overname haar eigen Google Video aan de kant en betaalde relatief veel geld voor een website die amper geld opbrengt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->