Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Sep '09 - + 0 - 0 Zoekopdrachten Google voorspellen groei economie


Google laat weten dat er in Amerika steeds minder wordt gezocht op woorden als unemployment benefits (uitkeringen) en er meer wordt gezocht op bijvoorbeeld real estate agents (makelaars). Dit zou een teken kunnen zijn van een opkrabbelende economie.


Google laat econoom lobbyen


Google heeft haar econoomHal Varian laten lobbyen bij de Amerikaanse regering. Ze willen dat de Amerikaanse regering Google Tools gaat gebruiken om de economie te voorspellen. Zaken als consumenten vertrouwen en interesses van haar bevolking zijn goed af te lezen uit de statistieken die Google verzameld.

Hal VarianGoogle Trends


Google Trends is een tool van Google die in grafieken laat zien hoe vaak, wanneer en waar er op bepaalde woorden wordt gezocht. De tool wordt veel gebruikt om de populariteit van zoekworden de achterhalen. Het programma geeft ook aan of er een bepaalde aanleiding is voor het zoekgedrag van mensen. Bijvoorbeeld na natuurrampen wordt er veel gezocht naar termen als tsunami, aardbeving en vloedgolf.
2 Googley reacties!:

Google als big brother? Ik zou t stilhouden als ik informatie zou doorspelen.

Ivan - 14 September '09 - 16:23

Google heeft waar iedere online marketeer van droomt. Weten wat de massa denkt. Daar verbleekt ieder onderzoeksbureau bij. We staan aan de vooravond van een nieuwe informatie revolutie. The Singularity Institute for Artificial Intelligence (SIAI) Stel je voor dat je relaties kan leggen tussen al deze trends… Dit is de volgende logische stap die Google ongetwijfeld gaat bewandelen. Eerst vertalen, dan trendwatching en bepalen wat relevant is en uiteindelijk begrijpen. Het is een kwestie van tijd.

Igor van Gemert () (link) - 15 September '09 - 09:16


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->