Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Sep '09 - + 0 - 0 Muziekvideo’s YouTube terug in UK


youtube
Na een blokering van 6 maanden kunnen YouTube gebruikers in het Verenigd koninkrijk ook weer muziekvideo’s bekijken. Google heeft een overeenkomst gesloten met de Performing Rights Society. Google gaat een vast bedrag betalen voor de rechten tot 30 juni 2012.In maart van dit jaar blokkeerde Google's YouTube muziekvideo’s voor haar gebruikers in het Verenigd koninkrijk. Hiertoe werd besloten omdat ze niet tot een overeenstemming konden komen met de PRS, over de rechten van de muziekvideo’s te zien op YouTube. Inmiddels hebben ze een deal, er is een “lump-sum payment” (vast bedrag voor alle video’ s) afgesproken. Deze deal geldt voor alle vormen van muziek te zien op YouTube. Wat er exact betaald wordt is niet bekend gemaakt.

Google


Strategische zet van Google


Google heeft er belang bij dat haar gebruikers in het Verenigd Koninkrijk weer volledig gebruik kunnen maken van YouTube. Het Verenigd Koninkrijk is namelijk de één na grootste markt voor de het Amerikaanse bedrijf. Zeker in deze tijden van groeiende concurrentie van bijvoorbeeld: BBC iPlayer, Hulu and Microsoft's MSN Video Player is het belangrijk voor Google haar gebruikers wereldwijd te kunnen bedienen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->