Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Sep '09 - + 0 - 0 Google Street View reist af naar Zuid-Afrika!


Google gaat de komende maanden door Zuid-Afrika trekken voor Google Street View. Onder andere Durban, Johannesburg, Kaapstad, Pretoria en Port Elizabeth zullen op de gevoelige plaat vastgelegd worden door de makers van Google.


Vorige week was Google Street View ook al in het nieuws. In Zwitserland was er ophef ontstaan over de privacy in Google Street View. Federale Data Protectie en Informatie Commissaris, Hanspeter Thür, heeft Google vorige week laten weten dat het bedrijf zich niet aan de wet houdt en dat Zwitserland niet meer te zien mag zijn op Google Street View. Volgens Thür waren ‘vele gezichten en kentekens onvoldoende vervaagd’. Google liet in 2008 al weten zich van geen kwaad bewust te zijn en dat het bedrijf zich houdt aan alle wetgevingen, zo ook de privacywetgeving.

Toch gaat Google door met het online zetten van de rest van de wereld. Voor de tocht in Zuid-Afrika heeft Google een overeenkomst gesloten met het automerk Toyota. Voor het fotograferen wordt er gebruik gemaakt van de Toyota Prius, een hybride auto van het Japanse automerk. Wanneer Zuid-Afrika te bekijken is op Google Street View is op dit moment nog niet bekend.
Al 1 Googley reactie:

Net om de hoek aldaar, in Mozambique, is nog ‘n aardig plaatje te schieten: de vacantievilla van onze schattige maxima. Zij vindt ‘t, vooral met kroost, heerlijk op de foto te gaan tijdens haar vrije tijd. Nou ja, vrije tijd, da’s het bijna altijd voor max. Behalve op zwaaidagen.

Ivan - 02 September '09 - 17:31


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->