Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Aug '09 - + 0 - 0 'Verbod op Google Street View in Zwitserland'


Google Street View Als het aan Hanspeter Thür, de Swiss Federal Data Protection and Information Commissioner (SFDPIC), ligt moet er zo snel mogelijk een verbod op de Street View dienst van Google komen. Volgens Thür zou Google te weinig hebben gedaan aan het waarborgen van de privacy van Zwitserse burgers.


Thür geeft verder aan dat in zijn ogen het onherkenbaar maken van gezichten alleen zeker niet genoeg is. Volgens hem had Google dit beter met de SFDPIC moeten overleggen. De SFDPIC gaan hierin zelfs zo ver dat het op haar eigen website een stappenplan heeft opgenomen hoe mensen tegen Google in beroep kunnen gaan wanneer zijn herkenbaar in de Street View dienst zijn opgenomen.

Verrast


Google heeft middels een woordvoerder laten weten verrast te zijn over de uitspraken van Thür. De Internetreus geeft aan dat het in de aanloop naar de lancering van Street View in Zwitserland wel degelijk in overleg is geweest met de SFDPIC. Google kan op dit moment alleen maar afwachten of Thür daadwerkelijk stappen gaat ondernemen om Street View uit Zwitserland te weren.

Google Street View


Street View, de dienst waarbij gebruikers de wereld in Google Maps op straatniveau kunnen bekijken, heeft bijna overal waar het is gelanceerd tot felle reacties geleidt. Ook in Nederland stuitte de zoekgigant op verzet bij privacyorganisaties. Google Street View is een optie binnen Google Earth en Google Maps waarmee echte foto's van straten bekeken kunnen worden. Google Street View kan apart geactiveerd worden.

Voor meer informatie zie: het Google Woordenboek
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->