Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Apr '08 - + 0 - 0 Analisten verwachten overwinning Microsoft in overnamestrijd met Yahoo!


Yahoo, Microsoft en Google Na het nieuws dat Yahoo! bezig zou zijn met AOL en Google als laatste redmiddel om een overname door Microsoft te voorkomen, verwachten analisten op Wall Street toch dat Microsoft de slag om de overname van Yahoo! uiteindelijk zal gaan winnen.


Eerder deze week liet Yahoo! in een verklaring weten een proef te gaan doen met de Adsense dienst van Google. Analisten zagen deze testen al snel als onderdeel van een strategie om Yahoo! uiteindelijk te combineren met AOL van Time Warner. Luttele uren later reageerde Microsoft in de New York Times dat er gesprekken gaande waren tussen Microsoft en News Corp over een eventuele deelname van het bedrijf News Corp in de bieding van ruim 42 miljard dollar voor Yahoo!

Veel analisten geloven dat die laatste mogelijkheid wel eens de beste uit de verschillende opties zou kunnen zijn voor alle betrokken bedrijven. Door het samenvoegen van de grote websites als Yahoo!, MSN van Microsoft en MySpace van News Corp zou er een grote concurrent voor Google kunnen ontstaan. Het merendeel van de analisten ziet echter weinig in de overeenkomst die Yahoo! op dit moment met Time Warner aan het maken is rond het integreren van AOL in Yahoo!.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->