Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Mrt '08 - + 0 - 0 Google mag Doubleclick overnemen van Kroes


Google mag Doubleclick van Europees commissaris Neelie Kroes overnemen. Ze is akkoord gegaan met de overname. Er was de laatste maanden veel kritiek vanuit Europa op de overname aangezien de twee bedrijven samen enorm veel privacy gevoelige informatie bezitten welke samen een extra bedreiging kan vormen.


Europees commissaris Neelie Kroes heeft bij de beoordeling vooral gekeken naar de concurrentie mogelijkheden en of er geen kartelvorming zou ontstaan. Neelie Kroes beredeneerde dat er geen bedreiging op dat vlak uit zou gaan bij de overname van Doubleclick door Google. Kroes heeft in haar beoordeling de kritiek op de privacy niet mee genomen.

Eric Schmidt, Google's CEO over de overname, "We are thrilled that our acquisition of DoubleClick has closed. With DoubleClick, Google now has the leading display ad platform, which will enable us to rapidly bring to market advances in technology and infrastructure that will dramatically improve the effectiveness, measurability and performance of digital media for publishers, advertisers and agencies, while improving the relevance of advertising for users."

Google neemt Doubleclick over voor 3,1 miljard dollar. Door deze overname krijgt Google de beschikking over nieuwe advertentietechnologieŽn en kan de zoekgigant haar advertentienetwerk flink gaan uitbreiden. De overname is de grootste uit de geschiedenis van Google. Een andere grote overname was Youtube dat voor 1,3 miljard dollar werd overgenomen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->