Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Mrt '08 - + 0 - 0 Google $100 miljard minder waard in 3 maanden


Google is in de afgelopen 3 maanden ruim 97 miljard dollar minder waard geworden. In november stond het aandeel nog op 747 dollar. Dit daalde tot 433 dollar na het nieuws dat een van de topmanagers van Google vertrok. Daarmee daalde de waarde van Google van $232 miljard tot $135 miljard.


De daling wordt onder andere veroorzaakt door het teruglopen van de Google Adwords inkomsten als gevolg van het minder klikken door de bezoekers. Daarnaast is Google mee gedaald met de rest van de Nasdaq beurs.

De daling lijkt nog niet beŽindigd. Door de wijziging van het sentiment rond Google is een daling tot 350 dollar goed mogelijk. Analisten zien het aandeel van Apple op dit moment als een veel veiliger optie.

Enkele maanden geleden had het aandeel Google nog een koersdoel van rond de 900 usd. Dit is inmiddels verlaagd tot een 689 dollar. Het aandeel werd in 2004 gelanceerd voor 100 dollar.

Bron: Jeroen.com
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->