Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Mei '07 - + 0 - 0 Kartel onderzoek Google overname DoubleClick?


Google is in moeilijk vaarwater terecht gekomen na de start van een vooronderzoek door de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) naar de overname van DoubleClick door Google. Door de overname ter waarde van 2,3 miljard euro zou Google een te grote macht krijgen.


De Amerikaanse kartelpolitie is het onderzoek gestart naar aanleiding van klachten van Marc Rotenberg, voorman van Electronic Privacy Information Center (EPIC, een belangrijke belangenvereniging voor internetprivacy) en andere belangenverenigingen daags na de overname door Google.

Privacy


"Wij zijn van mening dat het zeer belangrijk is dat de FTC deze overname gaat onderzoeken", aldus Marc Rotenberg. De grootste angst is dat deze twee bedrijven samen dusdanig veel gegevens over consumenten verzamelen dat er een gevaarlijk monopolie ontstaat. Dit monopolie kan de privacy van veel mensen in het geding brengen.

Een FTC vertegenwoordiger heeft verklaard dat de FTC geen uitspraken doet over lopende zaken. Wel is er aangegeven dat Google een tweede ronde van vragen over de overname van de FTC heeft mogen ontvangen. Met deze antwoorden hoopt de FTC een beter beeld te krijgen van mogelijke kartelvorming. Een woordvoerder van Google liet weten dat het bedrijf ervan overtuigd is dat het succesvol door het vooronderzoek zal komen.


> Google Deal Said to Bring U.S. Scrutiny
> Google koopt DoubleClick voor 3,1 miljard dollar
> persbericht Google overname Doubleclick
> Federal Trade Commission (FTC)
> Marc Rotenberg
> Electronic Privacy Information Center (EPIC)
> Google
> DoubleClick
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->