Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

14 Mrt '07 - + 0 - 0 Reactie Google op Viacom proces


Vandaag berichtten we al over het proces dat Viacom gaat aanspannen tegen Google. De Telegraaf bericht over de reactie van Google op dit proces. Google geeft aan er het volste vertrouwen in te hebben dan de populaire video website YouTube voldoende bescherming geniet onder de huidige Amerikaanse auteurswetgeving.


Digital Millennium Copyright Act


Advocaten van Google en YouTube beroepen zich op de Digital Millennium Copyright Act (DMCA) welke de aansprakelijkheid beperkt van bedrijven die op een juiste manier omgaan met meldingen van mogelijke auteursrecht schendingen door de toegang tot dit materiaal te blokkeren.

Alexander Macgillivray


"Dit is een wet die specifiek ontworpen is om online aanbieders zoals wij, maar ook bloggers en mensen die online fotoalbums aanbieden, een veilige haven te bieden. Die hebben we nodig om online producten aan te kunnen bieden", aldus Alexander Macgillivray die zich bij Google bezig houdt met auteursrecht kwesties. "We zullen nooit een product lanceren of een bedrijf overnemen voordat we overtuigd zijn van de wettige basis."
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->